Николов: Това е един огромен успех за нашия отбор, една легенда се завърна!

Наставникът на Беласица Николай Николов изрази радостта си от победата на своя тим над Вихрен (Сандански), която подпечата и завръщането на тима в професионалния футбол. “Комитите” победиха с 3:2 своя противник у дома и така вече са недостижими на върха в Югозападната Трета лига 2 кръга преди финала.

Беласица отново е част от професионалния футбол! "Комитите" сломиха Вихрен в голов спектакъл
Беласица отново е част от професионалния футбол! "Комитите" сломиха Вихрен в голов спектакъл

“Повярвайте, че това е един огромен успех за нашия отбор, за самия град и за всички, които бяха на стадиона. 13 години мъка, труд, в които ние просто сега постигнахме целите. Видяхте каква е обстановката, в действителност това го има в много малко отбори в “А” група. Една легенда се завърна.

Значението е страшно голямо за управляващите града. Виждате колко млади хора и деца се радваха. Това е най-важното нещо - да се дават пари за спорта и да се развиват младите.

Очаквах труден мач, след като в първите минути поведохме с 2:0 и ги сразихме, ми мина през главата, че е много лесен тоя успех. И след това видяхте какво стана за част от секундата. Една дузпа, която прекърши нашия ентусиазъм и скова нашите действия на терена и се стигна след това до равенство. Нашият отбор има голям характер. Това не е просто вродено, а труд, защото имаме доста мачове, в които се връщаме и печелим с характер.

Беласица винаги е търсила победата и в оставащите два мача ще е така. Все пак ние трябва да играем за честта си и да покажем, че неслучайно сме на това място. Ние търсим винаги победата и ще я търсим докрай.

Има разлика между Втора и Трета лига и по най-бързия начин ще трябва да мислим за по-горното ниво.

Два дена да попразнуваме всички, да отпочинем, да ни се върнат усмивките на лицата, да бъдем по-спокойни и до края на другата седмица ръковдоството да се срещнат, за да мислят какво, защо, как и да започнем едно по едно. Да се види дали аз ще остана, или ще дойде някой друг колега - това са нормални неща. Аз се радвам Беласица да върви нагоре”, заяви Николов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти