Треньорът на Анадолу Ефес: Чувството да спечелиш за втори път Евролигата е страхотно

Треньорът на Анадолу Ефес: Чувството да спечелиш за втори път Евролигата е страхотно

Старши треньорът на шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес - Ергин Атаман заяви, че чувството два пъти да спечели титлата в най-престижния европейски клубен турнир. 

„Усещането е страхотно. Много към горд да представям турския спорт, турските треньори и турския народ по този начин. Сигурен съм, че в бъдеще други ще надминат тези успехи“, коментира Атаман след финала в Евролигата. Турският Анадолу Ефес победи испанския Реал Мадрид с 58:57 в сръбската столица Белград и защити титлата си от миналия сезон. 

Попитан дали вече мисли за трети пореден триумф в надпреварата, Атаман отговори: „Сега увереността ми се насочва към турския национален отбор.“ „Кой знае? Имам още една година от договора си. Но наистина не знам дали ще съм в Анадолу Ефес през следващия сезон. Може да ми се обадят от НБА“, добави с усмивка Ергин Атаман. 

Специалистът разкри, че клубът преговаря с Уил Клайбърн. „Засега нямаме сделка. Вече се концентрираме върху спечелването на турския шампионат, но за догодина също ще имаме отбор, който ще се бори за титлата“, каза още треньорът на гранда от Истанбул. Атаман коментира и войната в Украйна с думите, че съжалява за приятелите си, които работят в руския баскетбол. 

Старши треньорът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо заяви на пресконференцията след загубения финал в Евролигата, че е доволен от начина, по който е играл отбора му. 

„Играчите се бореха за всяка топка. Пропуснахме някои отворени стрелби и не реализирахме във важни моменти. В такъв двубой в ума ми остава последната ситуация, в която може би трябваше да извършим нарушение. Не успяхме да спечелим борбата, а ако го бяхме направили, щяхме да имаме последното нападение в срещата. В крайна сметка поздравления за Анадолу Ефес за успеха“, коментира Ласо.

Анадолу Ефес отново се изкачи на върха в европейския баскетбол!
Анадолу Ефес отново се изкачи на върха в европейския баскетбол!

Още от Баскетбол

Виж всички