В Италия за ексцесиите от "Армията": Феновете на ЦСКА показаха най-лошото от себе си

Ексцесиите на стадион “Българска армия” около срещата между ЦСКА - София и Ботев (Пловдив) не останаха незабелязани и от Западна Европа и по-точно Италия. “Тутоспорт” обърна сериозно внимание на събитията, които сполетяха двубоя на “червените” с “канарчетата”. Изданието пусна статия, озаглавена “Черен четвъртък за българския футбол”.

Футболистите на ЦСКА - София се изнизаха през сектор "Б" с помощта на полицията (видео)
Футболистите на ЦСКА - София се изнизаха през сектор "Б" с помощта на полицията (видео)

“Ненормална расистка демонстрация се проведе на стадион "Българска Армия" в София по време на ожесточения протест на феновете на ЦСКА срещу техните футболисти и английския им треньор Алън Пардю.

Бушонът, който накара гнева на привържениците да избухне, разбира се, е това, че отборът в последните 5 мача спечели само веднъж и ще завърши шампионата на второ място.

Това накара най-развълнуваните фенове да влязат на стадиона и да счупят една от гредите. Но това не беше достатъчно и феновете на ЦСКА демонстрираха най-лошото от себе си, когато започнаха да хвърлят банани и бутилки срещу автобуса по своите играчи. Искането на българските хулигани е много ясно - всички чужденци далече от клуба. В отговор играчи отказаха да излязат на терена след расистките сплашвания - Юга, Мазику и Баи", пише още торинският всекидневник.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти