55 години от реконструкцията на "Армията"

На днешния 18 май се навършват 55 години от откриването на реконструирания стадион "Българска армия". На 18 май 1967 г. тогашният заместник-министър на отбраната генерал-полковник Здравко Георгиев и председателят на ЦС на БСФС Стефан Петров тържествено откриват основно обновения дом на ЦСКА, който включва трибуна за 32 000 седящи места, козирка над сектор "А", спортна зала, съблекални, сауна, бани, библиотека, хотел и тенис кортове. 

Първото проведено спортно събитие на новия стадион на "червените" е състезание по лека атлетика. По повод реконструираното съоръжение в тогавашния Парк на свободата, вестник "Народен спорт" излиза със заглавие на първа страница "Честит стадион, армейци!".

В следващия половин век на "Армията" са направени много малко подобрения. През 1981 г. Ангел Рангелов е продаден в Гърция срещу $80 000, като със сумата от трансфера е закупено и монтирано осветлението на стадиона на ЦСКА. През 1998 година, преди мача със Сервет за Купата на УЕФА, ръководството на армейския клуб реновира съоръжението, като са поставени червено-бели седалки във всички сектори. През 2012 г. е извършен ремонт на фасадата на стадиона, както и на ложата в сектор "А". Обновена е и съблекалнята на домакините. През 2016 г. е подменено тревното покритие.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти