Мъри разкри плановете за селекцията на Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито със Славия от предпоследния кръг на efbet Лига. Мъри засегна и селекцията на отбора, като призна, че ще има двама напускащи и двама, които се очакват да пристигнат в тима. Наставникът заяви, че "сините" ще предложат договори на Николай Михайлов и Драган Михайлович, а нещата с Филип Кръстев вървят към своята развръзка. 

Жоазиньо: Искам да се върна в Левски
Жоазиньо: Искам да се върна в Левски

Ето какво каза още Стоилов: 

"Предполагам, че трите дни минаха в празници, което е нормално след толкова годишно чакане футболистите да могат да се поотърсят. И тяхното напрежение беше голямо. Утре има мач със Славия, който винаги трябва да е важен. Факт е, че вече всички задачи, които си поставихме, са изпълнени, но когато носиш фланелакта на Левски, трябва да даваш максимално от възможностите си. Ще има ротации. Сонко трябва да пътува за едни здравословни проблеми, но не е контузен. Младите ще получат шанс, те тренираха сериозно и търпеливо изчакаха да им дойде времето. Някои от опитните ще получат шанс да поотдъхнат, но не много дълго.

Би трябвало да гоним докрай трите точки с добра игра. Преди победата слагам да играем добре и на високо ниво. Не е нормално, когато си постигнал реузлтат, спечелил си важни мачове, да има видимо отпускане. Специално сега и мачът на 22-ри са в София пред нашата публика, ще напълним и стадионите предполагам, така че нашите футболисти трябва да се доказват пред публиката. Не може отпускане, нищо на никого не му виси на живот и смърт, но трябва да се представиш на ниво. Очаквам добро представяне на футболистите и на младите.

Моето най-голямо желание беше не толкова дали ще спечелим купата, а да зарадваме хората. Футболистите бяха поставени под огромно напрежение - от една страна дългия период без спечелени трофеи, от друга - от нашя треньорски щаб, а и те оценяваха важния момент. Казах, че няма по-хубава купа от тази. Това говори и за тези млади футболисти, че израстват и може би това е предпоставка за едно по-добро тяхно бъдеще. Трябва да продължат да се развиват и да играят добре. И да се развиваме като отбор.

Ивелин вече е тук, трябва да го излекуваме и да започне да тренира. Много трудно можем да си позволим нужния брой играчи, за да сме конкурентноспособни. Ще се опитаме с минимален брой играчи - броят на напускащите да е равен на броя на пристигащите. На този етап имаме идеи за подсилване на отбор. Ще бъдат предложени договори на Ники и Драган, вече е въпрос дали ще се договорим за финансите. Ако Николай има предложение от чужбина, няма да прибягваме ние до чуждестранен вратар. Ако няма, неговото бъдеще е в Левски. Още 1-2 максимум играчи, поради простата причина, че не можем да напускаме рамките на бюджета. Двама имаме напускащи с изтичащи договори - Иван Горанов и Ради Цонев. Тренират сериозно, това им прави голяма чест и най-много двама още да дойдат. Ако с Драган се договорим, няма да има пристигащ на тази позиция.

Николай Михайлов и Пламен Андреев ще си разделят по една среща в следващите мачове. Мисля, че това бе едно от бойните кръщенета на отбора. Много е лесно да даваш напразни надежди, че сме силни, но всичко каквото казваме, трябва да го защитим на терена. На терена нищо не може да се скрие, там се вижда всичко. Големи обещания не трябва да правим, а да подобряваме играта. Хората имат големи очкавания, с наличния потенциал ще искаме да оправдаем надеждите.

Младите също трябва да защитават позициите си. Трябва да ги обучаваме и развиваме и когато получават шансове, да играят добре. Надеждите и шансовете са големи, но ние можем да отговорим единствено с работа. Не правим планове да правим мащабни селекции. Изчакваме Филип Кръстев, там също отиват към изчистване нещата, говорим за финансовите параметри, има желание и от двете страни, така че на тази позиция също няма да търсим човек. Евентуално обаче следващата година може да се стигне до сгъстен цикъл и можем да нямаме късмета да се опазим от контузии.

Казват, че има желание Фиорентина да откупи Иван Андонов. Водим разговори за сумата на откупуване, ако Фиорентина го искат, няма да спираме детето, но трябва да получим някаква сума. Засега е висящо положението. Няма играч, който да е непродаваем, но няма да бъде подаряван. Цените са коренно различни, подаръци Левски няма да прави. Няма играч, който да няма дълъг договор към момента с Левски.

Парите от напускащите ще са за новите, което е трудно. Но ще се справим. Дай Боже да изглеждаме по-добре. Критерията Левски бе един, сега е различен. Няма да я има тая разгащеност, която е имало. Ние не можем да погасяваме задължения, въпреки че имаме добри генерирания, точно заради това предишно грешно управление.

Лично аз съм се чувал с Жоазиньо, но такава възможност не е коментирана, просто защото той живее в друга реалности и друг живот. Ивелин му беше време да се прибере, но имаме големи разминавания относно финансите с Жо”, завърши Мъри.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти