Кайри съжалява, че е напуснал Кливланд

Кайри съжалява, че е напуснал Кливланд

Баскетболистът на Бруклин Нетс Кайри Ървинг заяви в интервю, че съжалява за решението си да поиска трансфер от бившия си отбор Кливланд и по този начин да развали звездното си сътрудничество с ЛеБрон Джеймс през лятото на 2017-а. Гардът призна, че липсата му на зряло мислене тогава е било в основата на напускането му.

“Ако бях толкова зрял и разбирах кой съм всъщност, определено, определено щяхме да спечелим много шампионски титли, защото щяхме да имаме по-добро разбиране един към друг. Тогава не знаех как да изразя емоциите си и вместо да споделям, аз избрах да се изолирам от останалите. Не си говорих с ЛеБрон преди да взема решението си да напусна. Когато погледна отново назад и осъзная през какво преминавах тогава, си мисля, че разбирането помежду ни щеше да е много по-добро. Знаем колко силни бяхме с Брон, когато играехме един до друг. Щеше да си струва да останем заедно в Кливланд и да сглабяме все по-силни отбори с течение на годините”, заяви Кайри за подкаста “I Am Athlete”.

През август 2017-а правата на Ървинг бяха трансферирани в отбора на Бостън Селтикс, където обаче баскетболистът не успя да остави кой знае каква положителна следа, като вместо това успя да обърне феновете на “келтите” срещу себе си, след като си тръгна от отбора като свободен агент в посока Бруклин.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички