От Валенсия внесоха яснота около изказване на клубния президент

От Валенсия внесоха яснота около изказване на клубния президент

Изтеклият аудиозапис, в който президентът на Валенсия Анил Мурти шеговито казва, че ще убие футболиста Карлос Солер, ако напусне клуба без трансферна сума, е редактиран и изваден от контекста, съобщиха от испанския клуб. Всекидневникът “Супердепорте” публикува запис от частна вечеря, на която през април са присъствали президентът на Валенсия и бизнесмени.

"Записът, публикуван от Супердепорте, е редактиран и променен, за да предаде фалшива идея. Това е пуснато, за да създаде противоречия. Думите са извадени от контекста и се води кампания, в която са използвани клевети", се казва в съобщението на ръководството на "бяло-черните".

На един от аудиозаписите човек, когото вестникът идентифицира като Мурти, заявява, че ще каже на Солер: "Ако си тръгнеш без пари през януари, ще те убия. Ще убия теб и всички медии. Ще дам 100 000 евро за това, защото трябва да осигуриш внасянето на пари. Ти си израснал в академията и клубът е инвестирал много пари в теб."

Анил Мурти изглежда се смее, когато започва да говори за Карлос Солер, 25-годишен полузащитник, който често е свързван с трансфери в големи клубове. От Валенсия заявиха, че кампанията е започнала след отхвърлянето на предложението за "десетки хиляди евро" на вестник “Супердепорте” за реклама.

На вечерята се коментира и за тежкото финансово положение на клуба и бъдещите планове. Публиката на Валенсия яростно критикува работата на клубното ръководство и на сингапурския собственик Питър Лим.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти