Колос на трибуните

Феновете в червено отново бяха там. Отново пяха мощно и оглушително. Отново избухнаха с чудесни хореографии. Отново вярваха. И отново се разочароваха. На терена нямаше нищо. Падна един случаен гол и Левски спечели. Ако не беше огромната еуфория сред привържениците и 13-годишната "синя" суша, този финал щеше да бъде забравен бързо. Червената мъка и този финал без нито един удар в очертанията на вратата на 17-годишния вратар на Левски, сякаш прозираха през целия сбъркан сезон на "червените". От великия ЦСКА остана само великата му публика. Колос - европейски, световен, но само на трибуните! Нещо със сигурност трябва да се промени.

13 ЦСКА - София - фенове

Помните ли началото на сезона? Любо Пенев беше освободен в късните часове след... победа. На пресконференцията, която даде малко след това, Ел Голеадор повтори на няколко пъти, че в клуба се работи "на парче". Разказа и как четири месеца по-рано се е разбрал със Стойчо Стоилов да води отбора до лятото на 2022 г. Пристигна Стойчо Младенов, уж поемайки цялата спортно-техническа власт.

10 Пресконференция на Любослав Пенев преди финала с Арда

От една страна силен ход на ръководството спрямо феновете, предвид огромната обич на сектор "Г", с която се ползва Любо, но и грешка, тъй като Екзекутора на Ливърпул не е от треньорите, които си мълчат. Полека-лека отборът тръгна нагоре, стигна дори до групите на ЛК след мача на сезона с Виктория (Пилзен). С времето цесекари свалиха страшно много критериите си, не знам дали си дават реална сметка за това. "Червена" България се радва на влизане в групи. Добре, но за фенове видели и чели за детронирането на Аякс, един от най-великите отбори в историята на футбола, би трябвало да е успех поне достигане до елиминациите в турнир като ЛК. 

Тарторът на сектор "Г": Играчите ни доказаха наистина, че "победата за нас не е на всяка цена"
Тарторът на сектор "Г": Играчите ни доказаха наистина, че "победата за нас не е на всяка цена"

Преди време тарторът на сектор "Г" Иван Велчев каза, че клубът е създаден да бъде пръв. Естествено, от другия лагер започнаха да се шегуват с думите му, но от гледна точка на привържениците на ЦСКА Велчев е прав - те искат винаги отборът им да е пръв и второто място за тях е провал. В последно време обаче шампионската титла е далеч и цесекарите започнаха все по-често да си служат с думи като "играйкане", "славизация", "присъствие" и пр.

6 ПКФ на Стойчо Младенов

През зимата титлата не изглеждаше далечна. Напротив. Разликата с Лудогорец беше сведена на само две точки. Дойде време за селекция, за подготовка преди пролетния щурм. В Белек обаче светна сигнална лампа. Бях на мачлето с Академия Пандев, когато Стойчо Младенов пусна резервите - 0:4. Много слаба игра. След мача наставникът беше бесен. "Това тук не е Капалъ чарши! Глоби трябват", ядосваше се той. Мисля, че после каза същото и пред телевизията, която отразяваше контролата. Каза и друго: "Нямам дълбочина на състава". Мина и замина подготовката. Започна пролетният полусезон - там вече колата се обърна сериозно. И Стойчо, като Любо, беше сменен след победа. "На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам", каза Екзекутора преди да си тръгне.

37 ЦСКА - София - Левски I

Да изостанеш на 20 точки зад първия, след като преди пролетните мачове си бил втори, на две точки разстояние... Вие помните ли друг такъв случай в последните 20-30-40-50 години в българския футбол? Дойде и финалът за купата, преди който армейските фенове станаха свидетели на мъчителната победа с дузпи над Славия и катастрофата в Разград с 0:5... На фона на всички тези катаклизми в Борисовата градина цесекарите се обезвериха, омърлушиха се, докато на "Герена" изглеждат по-обединени и надъхани отвсякога. И все пак "червена" България се мобилизира за финала за купичката, защото на фона на историята този трофей наистина си е за умалителна форма. За да получи нула. Едно нищо. Добре де, как може в часовете преди финала да напишеш, че победата "не е на всяка цена"? 

Майкъла: Безобразни! Пречихме на Левски да играе футбол! Страшно е
Майкъла: Безобразни! Пречихме на Левски да играе футбол! Страшно е

Някои ще кажат, че най-важното е стадионът. "Армията". Да, стадионът е много важен. Нека се построи! Но какво значи това? Пет години ще се работи по стадиона, а през това време отборът ще събира калъфките ли? Къде остава спортно-техническото управление? Лудогорец колко титли спечели, докато се изградиха трите трибуни в Разград? Атлетико Мадрид стигна финал в ШЛ, докато вървеше завършването на "Уанда Метрополитано"? Левски за малко щеше да стане шампион, докато се строеше сектор "А" на "Герена". Както наскоро каза един колега, важно е колко хора ще ходят на този стадион.

13 ЦСКА - София - фенове

Защото колко публика ще има на домакинството с Ботев (Пловдив) в края на този провален сезон? Сезон след сезон армейските фенове продължават да чакат. Докога колосът ще е само на трибуните?

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти