Фетел постави под съмнение своето бъдеще във Формула 1 и се нарече „лицемер“

Фетел постави под съмнение своето бъдеще във Формула 1 и се нарече „лицемер“

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел гостува в предаването на BBC – Question Time, където сам постави под въпрос своето бъдеще в шампионата. Германецът се определи като „лицемер“, защото продължава да участва в спорта, а в същото време повдига опасения за околната среда.

„Да, това ме прави лицемер и е смешно, че вие се смеете, защото самият аз си задавам такива въпроси всеки ден. Знам, че не съм светец. Аз съм много загрижен когато става дума за бъдещето на тези въпроси, за енергията. Мисля, че ние трябва да спрем да бъде зависими от изкопаемите горива.

„Във Великобритания например има такава златна мина с целия този вятър. Много лесно може да се увеличи енергийния добив от него. Всяка държава си има своите силни и слаби страни. В Австрия например имат Алпите и много реки, съответно могат да се направят ВЕЦ-ве“, каза германецът.

„Да, аз пътувам по света. Има неща, които са под мой контрол, но има и такива, които не са. Моята страст е да карам коли, аз обичам това, всеки път когато се кача в кола аз се наслаждавам. Когато изляза от нея аз се питам дали трябва да продължаваме да правим това, да обикаляме света и да хабим ресурси.

„От друга страна ние забавляваме хората. По време на COVID ние бяхме един от първите спортове, които рестартираха. Когато главите на всички бяха на път да експлодират имаше състезания от Формула 1“, добави Фетел.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти