Клатенбърг за съдийските решения в дербито на Северен Лондон: Пресилена дузпа, но правилно изгонване

Клатенбърг за съдийските решения в дербито на Северен Лондон: Пресилена дузпа, но правилно изгонване

Бившият топ рефер на Премиър лийг Марк Клатенбърг даде своето мнение за вчерашните решения на главния рефер Пол Тиърни по време на дербито на Северен Лондон между Тотнъм и Арсенал. Според него дузпата, отсъдена за избутване на Седрик Соареш срещу Хюн-Мин Сон, е твърде лека и той самият не би посочил бялата точка в тази ситуация. Относно втория жълт картон, след който Роб Холдинг бе изгонен, Клатенбърг подкрепя решението на Тиърни, като според него самият бранител е подходил наивно, след като преди това е направил серия от нарушения срещу Сон от началото на мача.

За дузпата:

"Tова беше определящо решение в мачa и имаше голямо влияние върху резултата. Не съм сигурен, че аз бих отсъдил тази дузпа, въпреки че технически Пол Тиърни не е сгрешил. Показа ни се повторение, показващо ни гледната точка на рефера. Това изглеждаше като побутване от страна на Соарес в гърба на Сон. Но ако ще отсъждаме такава дузпа, мога да намеря много други примери, когато същото „нарушение“ се се случвало в наказателното поле в много други мачове. Липсата на постоянство в това отношение е разочароващо, защото когато това се случи следващата седмица в друг мач от Премиър лийг, ще бъде ли отсъдена такава дузпа? Може би да. Или може би не".

За червения картон:

"Холдинг вече бе фаулирал Сон преди да получи първия жълт картон. Въпреки че в тези дербита съдиите допускат малко по-бурни действия, Тиърни изгуби търпение и показа жълт картон на Холдинг при третото му нарушение срещу Сон. След като вече имаше такъв, беше глупаво Холдинг да блокира спринта на Сон, вдигайки рамо. Отборите на Антонио Конте обичат да правят така, че съдията да трябва да взима такива решения. Наивността на Холдинг потопи Арсенал". 

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички