Собственикът на Сан Антонио Спърс успокои феновете, че няма да мести клуба в друг град

Собственикът на Сан Антонио Спърс успокои феновете, че няма да мести клуба в друг град

Собственикът на баскетболния Сан Антонио Спърс Питър Дж. Холт успокои привържениците, че няма намерение да мести отбора на друго място. Плановете тимът от НБА Спърс да играе няколко мача в Остин (щата Тексас), намиращ се на около 120 километра от Сан Антонио, породиха слухове, че може да се стигне и до постоянно напускане на града.

"Искам да кажа на всички, че Спърс остава в Сан Антонио като локация. Моето семейство е част от клуба от 90-те години, когато съществуваше реална опасност този клуб да играе в друг град домакинските си мачове. Но тогава не позволихме да се случи, сега също няма да позволим да се случи. Няма как да има клуб Спърс без града Сан Антонио и без хората в него", написа Питър Дж. Холт в профила си в Туитър.

Новината, че следващите две домакински срещи ще се играят в Остин породи притеснения и в управата на окръг Бексар в щата Тексас, която е собственик на залата "AT&T", където Сан Антонио приема съперниците си от лигата.

Новата зала в Остин "Мууди Сентър" е доста по-атрактивна и за телевизионни излъчвания и много хора смятат, че отборът на Университета на Тексас, който играе там, не е на такова високо ниво.

Остин започна да се развива доста сериозно в спорта в последните години, като градът вече има и футболен отбор, който беше приет в Мейджър сокър лигата на САЩ.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти