Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: Славия (U18) срещу Левски (U18) във финала за Купата на БФС

Маракеш сменя Ванкувър в календара на Формула Е

Маракеш сменя Ванкувър в календара на Формула Е

Маракеш ще приеме десетия старт от осмия сезон в историята на Формула Е, който оригинално трябваше да се проведе във Ванкувър, но бе отменен. Причина за премахването на старта от кандаския град бе липсата на издадени разрешения за неговото провеждане.

Така организаторите на шампионата имаха задачата спешно да потърсят заместник за надпреварата на 2 юли, като те се спряха на Маракеш. Мароканският град дебютира в календара на Формула Е през ноември 2016, когато бе прие втория кръг от третия сезон в историята на шампионата. Освен това Маракеш бе част от календарите за сезони 4, 5 и 6.

Стартът от Формула Е във Ванкувър бе отменен
Стартът от Формула Е във Ванкувър бе отменен

Преди Формула Е да се насочи към Маракеш пилотите ще посетят германската столица Берлин за две състезания в края на тази седмица, след което на 4 юни Джакарта ще направи своя дебют в изцяло електрическия шампионат. Столицата на Индонезия трябваше да дебютира още преди две години, но пандемията от коронавирус забави този процес.

Състезанието в Маракеш ще бъде десети от общо 16 кръга през сезон 2022 във Формула Е. След мароканското състезание Ню Йорк (16-17 юли), Лондон (30-31 юли) и Сеул (13-14 август) ще приемат останалите стартове.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти