Неделев: Предното ръководство на Ботев ми провали трансфер в Турция в последния момент

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев даде специално интервю за Sportal.bg. Тошко разкри, че преди около две години от тогавашното ръководство са спрели негов трансфер в Турция, защото в последния момент са поискали повече пари.

Неделев: Време е отново да опитам късмета си зад граница, в България другите отбори вече не ме търсят
Неделев: Време е отново да опитам късмета си зад граница, в България другите отбори вече не ме търсят

“Постигнахме целта си да бъдем в шестицата. След това си поставихме друга - да бъдем в тройката. Има още два кръга докрая, за да се върнем там и да се поздравим с медалите. Клубът е абсолютно стабилен. Отборът играе добре и спокойно. Имахме и слаби резултати през сезона, но мисля, че като цяло бяха добри. Изпращаме добра година. На всички ни липсва Колежа. Надявам се скоро да се върнем в нашия дом и всички да изпитат какво е да играеш пред пълен стадион. Всички чакаме това. ”, започна Неделев.

“Не бих казал, че е много високо нивото в шампионата. Мисля, че трябва да има повече българи в отбора. И при нас залагат доста на чужденци. Не казвам, че не са добри, но според мен трябва да се дава повече шанс на наши момчета повече. Ако се взимат чужденци, да са по-добри и да правят разликата. Ако един чужденец дойде тук и взима голяма заплата, а е наравно в българите, няма смисъл”.

Ботев (Пловдив) с трансферен удар - продава играч за над 3 милиона
Ботев (Пловдив) с трансферен удар - продава играч за над 3 милиона

“Не съм на 100% решен, че ще опитам отново в чужбина. Дори и да остана в Ботев, ще давам максимума, но ако има хубава оферта за мен и за клуба, ще говорим. Имам откупна клауза. Има няколко позвънявания, но нищо на хартия. След лагера на националния отбор ще мислим. Турция е опция. Имах много хубава оферта от Турция преди две години. Бях се разбрал за договор и за всичко и в последния момент, доколкото разбрах, от Ботев са поискали повече пари за мен. Не помня кой е бил собственик тогава. Не разбрах кой от клуба е искал повече пари”, обясни Тодор.

“Единствената цел ще бъде класиране на националния отбор. Не можем да подценяваме никого в Лигата на Нациите. Знаем какви мачове направиха македонците, така че ни чакат много трудни двубои. Дай Боже да започнем с две победи, като домакин, ако можем след това да спечелим и в Гибралтар, след това четвъртия мач, може да сме доволни и на равен”, каза за националния отбор Неделев.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти