Ред Бул и Перес преговарят за нов договор

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес потвърди, че вече са започнали преговорите му с тима за нов договор. Настоящият контракт на мексиканеца е до края на настоящия сезон, като се предполага, че новият договор на Перес отново ще е за една година - до края на 2023.

“Да, вече преговаряме, но няма причина да бързаме, така че не очаквайте в най-близко време някаква информация по темата”, обясни Перес като с това се опита да свали напрежението около бъдещето му в тима.

След първите пет състезания този сезон световният шампион Макс Верстапен е втори във временното класиране с 85 точки, а Перес е трети с 66 точки.

Ред Бул: Логично е да задържим Перес
Ред Бул: Логично е да задържим Перес

Втората кола на Ред Бул е тема на оспорвани спекулации в последните месеци, тъй като Перес иска да остане, но в същото време лидерът на Алфа Таури Пиер Гасли също заяви, че ще се бори, за да се върне в първия отбор на Диди Матешиц.

Д-р Марко: Може да загубим Гасли ако не му дадем втори шанс в Ред Бул
Д-р Марко: Може да загубим Гасли ако не му дадем втори шанс в Ред Бул

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече призна, че ако до края на следващия сезон тимът не предложи място на Гасли, то най-вероятно французинът ще напусне. В същото време шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър преди дни обясни, че продължаването на договора на Перес е логично с оглед на представянето на мексиканеца през миналия и настоящия сезон.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти