Гледай на живо

Студио Дерби представя новите членове на елита

Не всички са доволни от състезанието в Маями

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун критикува “американското шоу” при провеждането на Гран При на Маями, но в действителност отзивите за състезанието са положителни, а присъствието на много звезди през уикенда също се отрази добре на тв рейтингите.

Оказа се обаче, че има и недоволни от организацията на състезанието, при това става въпрос за важна група гости на надпреварата, които са били във ВИП зоните в падока.

За най-важните гости на пистите са предвидени специални места в Paddock Club, където емоциите от състезанието се съчетават с най-високо ниво на обслужване по отношение на храната и напитките. Но в Маями се оказа, че това не е точно така.

Бърни критикува шоуто в Маями
Бърни критикува шоуто в Маями

Много гости и спонсори, поканени на състезанието, са определили работата на Paddock Club като “крайно незадоволителна”, а причината за това може да се търси във факта, че в Щатите организацията и снабдяването на клуба са били местни, а не както обикновено - от постоянен екип, който пътува по състезанията.

В Маями са отворени към промени по пистата за Формула 1
В Маями са отворени към промени по пистата за Формула 1

“Срещу билети, струващи 13 000 долара хората, които бяха в Paddock Club-а очакваха гостоприемство и обслужване на ниво 5 звезди. Това са проблеми, характерни за богатите общества, но със сигурност изводите ще са важен урок за бъдещето”, написа журналистът Адам Купър.

Проблемът обаче може да се окаже по-сериозен, показва първият анализ на маркетинговият отдел на Формула 1, тъй като голяма част от недоволните са важни гости и спонсори, които за първи път са присъствали на състезание от световния шампионат и оттук нататък може да се окаже много трудно те да бъдат убедени отново да гостуват в Paddock Club.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти