Монир Ал Бадарин: За мен е чест да играя в такъв голям отбор като Ботев

Той все още няма навършени 17 години, но вече подписа първия си професионален договор с Ботев. С добрите си изяви и с безспорния си талант все повече привлича интереса на специалисти и фенове. Пред бюлетин „Канарче“ застава младият, но многообещаващ Монир Ал Бадарин.

-Здравей, Монир! През тази година подписа своя първи професионален договор с Ботев Пловдив. Как се стигна до него?

-Интерес към мен от страна на Ботев имаше в продължение на няколко години. За мен е чест да играя в такъв голям отбор. През зимата на миналата година дойдох в Ботев, като първо играх при U17, където треньор ми беше Георги Онов. След това треньор ми бе Петър Пенчев, а тази зима получих шанс от господин Валентич и бях на подготовка в Дубай.

-Би ли разказал за себе си – за семейството ти и за първите стъпки във футбола?

-Започнах да тренирам футбол от много ранна детска възраст, бях на около 4 години. Първите ми стъпки бяха в отбора на Розова Долина (Казанлък), тъй като живеех в този град. Майка ми е от България, докато баща ми е арабин. Имам по-голям брат, който също се занимава с футбол.

-Преди Ботев ти си бил в школите и на други отбори – как оценяваш разликата?

-Да, бях част от школите на Розова Долина, Берое, Спартак Плевен и Пирин. Разликата е огромна, базата на Ботев е страхотна. Благодаря на всички треньори, които са помогнали за моето развитие.

-Как се чувстваш в отбора на Ботев – каква е атмосферата в съблекалнята?

-Атмосферата е топ. Чувствам се страхотно сред подобни футболисти.

-Беше част от първия отбор по време на зимната подготовка – как те приеха опитните футболисти и кои бяха най-ценните съвети, които получи?

-Приеха ме много добре. Всеки ден ми дават съвети какво да подобрявам, никога не са се отнасяли лошо с мен. За мен е радост да бъда в един отбор с играчи като Виктор Генев, Тошко Неделев и Току. Бях много близък и с Маркиньос.

-В коя част на терена се чувстваш най-комфортно?

-Любимата ми позиция на терена е зад нападателя. Понякога ме пускат и като флангови футболист. За мен е важно да съм на терена, няма такова значение на кой пост.

-Кои са любимите ти световни футболисти?

-Любимите ми футболисти са Де Бройне, Марез и Кристиано Роналдо.

-Би ли разказал как преминава един твой ден?

-Наблягам основно на тренировките, в училище не ми върви особено. Все пак благодаря на моите учители, които проявяват разбиране за тренировките. Обичам да излизам с приятели навън, когато имам свободно време.

-Какви са футболните ти амбиции и какво би си пожелал да ти се случи в следващите 10години?

-Трудно е да се каже какво ще стане в следващите 10 години. Искам един ден да играя пред пълен стадион, а защо не и да стана шампион с Ботев. Разбира се, бих искал да играя и в чужбина и да печеля трофеи.

Още от БГ Футбол

Виж всички