Петко Христов се обяви за по-красив от брат си, Андреа поиска анкета по въпроса

Петко Христов се обяви за по-красив от брат си, Андреа поиска анкета по въпроса

Българските национали Петко и Андреа Христови дадоха любопитно интервю в ефира на BBC, където се разискваше темата за близнаците във футбола. След като беше припомнено за някогашните нидерландски звезди Рене и Вили ван де Керкхоф и Франк и Роналд де Бур, в предаването се включиха двамата българи, които показаха добър английски език и чувство за хумор.

Ето как протече участието на Петко и Андреа Христови по BBC:

Петко: Когато бяхме юноши в Левски, брат ми играеше централен нападател и вкарваше много голове. После отидохме в Славия и той започне да играе халф, но не беше толкова добър и стана централен защитник, защото аз бях там и можех да му помогна. Той трябва да ми благодари за всичко в своя живот.

Андреа: Сега аз му помагам. В Левски той ми подаваше дълги топки, а аз вкарвах головете. Защото допускахме пет гола, а аз трябваше да вкарам най-малко шест.

Петко: Сега не допускаме голове.

Андреа: По време на мача непрекъснато мисля да се позиционирам по-добре от нападателя, защото преди съм бил нападател и знам какво може да направи той. Може би съм по-добър с левия крак, Петко няма ляв крак.

Петко: С неговия ляв крак той може да праща дълги топки. Нищо повече. Що се отнася до моя стил, мисля повече за защитата, за тактиката, какво може да се случи в следващите две минути.

Андреа: Нормално е да има по-добро разбирателство между близнаци. От малки играем заедно - всеки ден, всеки час сме били заедно. Знам какво може да направи той и кога може да сгреши. Мога да бъда зад него, ако сбърка.

Петко: Знам, естествено, всяко негово движение. Дори без да виждам, мога да кажа какво ще направи в следващия момент. Той може би е най-добрият централен защитник, с когото мога да играя, защото се разбираме много лесно.

Андреа: Всеки ме пита дали ако единият от нас се контузи, другият също ще усети болката. Усещам духовна болка, ако брат ми усеща физическа болка. 

Петко: Не ни бъркат на игрището, защото имаме някои различия - лице, структура на тялото и т.н. Когато играхме за първи път в мъжкия национален отбор на България, централният нападател на Северна Ирландия попита дали сме близнаци, защото сме почти еднакви. С брат ми се засмяхме и му дадохме положителен отговор.

Андреа: Борислав и Радослав Цоневи също са близнаци в националния отбор. Мисля, че срещу Северна Ирландия те бяха в полузащитата. За първи път в историята отбор игра с два чифта близнаци. За мен Цоневи са еднакви, но когато си две години с някого започваш да виждаш разликите. За вас сега на видеото може да изглеждаме еднакви, но имаме доста различия. За Петко казват, че има по-голяма глава от мен и въобще най-голямата глава в отбора.

Петко: А казват и че съм доста по-красив от него.

Андреа: Не, не, не. Може да проведем анкета кой е по-красив и 99% от отговорите ще са в моя полза.

Още от БГ Футбол

Виж всички