Треньорът на Фейенорд: Марсилия е най-добрият отбор, срещу който сме се изправяли този сезон в Европа

Фейенорд е можел да спечели убедително, но също така и е бил изправен пред опасността да загуби след 2:2. Така че в Ротердам са доволни от резултата от първия мач срещу французите, макар емоциите все още да преобладават.

"Толкова много се случи снощи, наистина трябваше да се възстановя, за да мога да анализирам. В крайна сметка мисля, че заслужавахме да победим, но имаше толкова много изненади и обрати в сценария", заяви старши треньорът на Фейенорд Арне Слот след успеха с 3:2 над Олимпик Марсилия в първата полуфинална среща в Лигата на Конференциите.

"По отношение на атмосферата, която създадоха нашите фенове - беше това, което очаквах предварително", каза Слот в интервю за телевизия ESPN. "По отношение на играта, моите футболисти надминаха очакванията ми. Показахме страхотна игра и вкарахме три пъти, но междувременно видяхме как и Марсилия има много качества.

Пропуснахме няколко положения за 3:0, след това пък дойде изравняването за 2:2. Може да се каже: жалко, че не спечелихме с голям резултат, но на моменти бяхме под сериозно напрежение и от тази гледна точка трябва да бъдем реалисти", допълни специалистът.

“Тяхната последна линия на защитата бе изнесена доста напред с идеята да ни натикат в нашата половина, но пък заради това и често на скорост излизахме на добри положения. Но те имат много добър отбор, това се виждаше от възможностите, които получиха. Като цяло смятам, че всички хора на стадиона и пред телевизорите получиха една вълнуваща и незабравима вечер”, продължи Слот.

Според него шансовете пред двата отбора остават същите каквито са били преди мача. "Нашите шансове да продължим напред са 50 процента. А техните сами можете да изчислите колко са. Не сме играли срещу толкова добър отбор като Марсилия този сезон в Европа", завърши Арне Слот.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти