Екшън в Сегунда: Няколко играчи на Спортинг Хихон нападнаха противниковия вратар

Екшън в Сегунда: Няколко играчи на Спортинг Хихон нападнаха противниковия вратар

Много грозни сцени се разиграха веднага след последния съдийски сигнал на снощното дерби на Астурия между Спортинг Хихон и Овиедо от Сегунда дивисион.

Гостите от Овиедо спечелиха мача с 1:0, а след неговия край техният вратар Хоан Фемениас стоеше пред наказателното поле, наблюдавайки радостта на своите съотборници. Един от играчите на Спортинг обаче се доближи до него и го избута с гърдите си. Ситуцията бързо ескалира и още шест-седем футболисти на домакините наобиколиха Фемениас, като започнаха да го удрят и блъскат. В крайна сметка техният халф Гаспар Кампос се намеси и избави стража от своите съотборници, които след това бяха разпръснати. В другия край на терена също имаше сериозни разправии между двата лагера. Не е ясно защо се стигна до саморазправията с вратаря, като наставникът на Овиедо Хосе Анхел Сиганда след това се извини, ако противниковите играчи са се почувствали обидени от начина, по който неговият отбор е отпразнувал победата.

Междувременно, тъй като от Спортинг не допуснаха гостуващи фенове на стадиона, хиляди привърженици на Овиедо се събраха на градския площад, за да изгледат успеха на своя тим в дербито, след чийто край имаше големи празненства.

Още от Футбол свят

Виж всички