Гледай на живо

"Без засади" - БАМФ - Шампионска Лига 2022

Тухел за Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета и Лукаку

Тухел за Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета и Лукаку

Мениджърът на Челси Томас Тухел трябваше да коментира всички слухове около негови ключови играчи, които излязоха по време на паузата за национални отбори. Според информациите Андреас Кристистесен вече се е договорил с Барселона за това да играе на „Камп Ноу“ от следващия сезон. Агентът на Антонио Рюдигер също преговаря с каталунците, докато Ромелу Лукаку прави всичко възможно да се завърне в Интер. Ето и коментарът на Тухел:

„Чух тези слухове за Андреас Кристенсен. Нямам повече информация, защото не съм говорил с Андреас за това. Не можем да преговаряме с играчите. В момента не можем нито да продаваме, нито да купуваме. Усещам, че Ромелу Лукаку е много мотивиран и силен в тренировките. Много ангажиран, когато играе. Той има манталитет на победител и ще остане такъв. Ще продължи да бъде важен за нас. Той изигра добър мач с Мидълзбро, което беше важно и за нас, и за него. Много съм щастлив, че договорът на Аспиликуета бе удължен. Знаех какъв брой мачове е необходим за това. Знаете колко много разчитам на него. Ситуацията с Рюдигер е такава, каквато е. Ръцете ни са вързани. Не можем да преговаряме с него или да му отправяме оферти. Не можем да говорим и с неговия агент. При това положение е справедливо той да може да изслужа другите оферти. Аз обаче все още вярвам, че може да остане.

Невъзможно е да планираме лятото и затова и не го правим. Може би сега това дори е някакво предимство, защото тези мисли не ни разсейват.

Решението за петте смени е брилянтно. Ние бяхме единствената лига, в която досега това не беше разрешено. Отлично решение за всички", заяви Тухел на днешната си пресконференция. 

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички