Лайпциг: Ще се опитаме да спечелим и Лига Европа, и Купата на Германия

Лайпциг: Ще се опитаме да спечелим и Лига Европа, и Купата на Германия

Отборът на РБ (Лайпциг) може само да спечели до края на сезона и няма никакво напрежение от факта, че все още е в борбата за две купи, каза на пресконференция наставникът на "биковете" Доменико Тедеско.

Той пое тима през декември, когато се намираше на 11-о място в класирането в Бундеслига и бе отпаднал от Шампионската лига. В момента РБ е четвърти в първенството и макар да няма шанс за титлата, в другите две надпревари, в които участва - Лига Европа и купата на Германия, шансовете му не са лоши. В Лига Европа тимът е на четвъртфинал срещу Аталанта, докато за купата на Германия е на полуфинал, където очаква Унион Берлин.

"Няма абсолютно никакво напрежение върху нас, защото знаем от каква позиция идваме. През декември, когато бяхме на 11-о или 12-о място, изоставахме с много точки от четворката. Сега ни предстоят много финални мачове, но всичко зависи от нашата работа. Чрез нея успяхме да се доберем до мястото, на което сме сега. Във футбола винаги има напрежение, но сега то не е по-голямо. За нас е бонус, че можем да играем в такива мачове. За играчите те са като подарък", каза Тедеско.

"Искаме да спечелим всеки един мач и сме в състояние да го направим. В отбора ни има качество, но и другите тимове мислят същото за себе си. Ще се опитаме да постигнем всяка една от целите. Първата ни цел е да спечелим Купата на Германия. Когато си на полуфинал, няма как целта да бъде друга", добави още наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички