Сблъсъци на футболни фенове в ОАЕ

Сблъсъци на футболни фенове в ОАЕ

Напрегнат футболен мач в Обединените арабски емирства доведе до сблъсъци между феновете на Ал Аин и Ал Уахда, а на полицията в Абу Даби се наложи да арестува всички участници в мелето. 

Държавната новинарска агенция УАМ не съобщи броя на задържаните, след като в неделя местната прокуратура издаде заповед за задържането им. Клипове в социалните мрежи показаха, че част от феновете нахлуват на терена, а охраната на мача прави опити да спре нашествието им и да предпази играчите. Видео от стадиона пък разкрива бой между фенове на двата отбора по трибуните, като запалянковците се целят и налагат с обувки един друг. 

От боя има пострадал сериозно един човек, който е паднал в безсъзнание на трибуните. Инцидент от подобен характер е много нетипичен за страна като ОАЕ, тъй като емирствата не са известни с разпалени футболни вражди. Освен това в страната са забранени протестите, демонстрациите и политическите акции. В самия мач пък водачът в класирането Ал Аин успя да се наложи с 1:0 над преследвача Ал Уахда и да увеличи преднината си в подреждането на 7 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти