От Ред Бул искат по-висок таван на бюджетите

За сезон 2022 във Формула 1 таванът на бюджетите е ограничен на 140 милиона долара. В тази сума не влизат заплатите на пилотите, както и заплатите на трима от шефовете на всеки отбор, но в ограниченията попадат възнагражденията на всички останали членове на екипите.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър поиска в Бахрейн увеличение на тавана на бюджетите, тъй като отборите няма да имат възможност да увеличат заплатите на механиците си, тъй като ценитев цял свят се вдигат, особено сериозно в последните седмици заради войната на Русия срещу Украйна.

“Не трябва да забравяме, че бюджетните ограничения бяха въведени по времето на пандемия, когато никой не знаеше какво ни очаква в бъдеще - обясни Хорнър. - Сега виждаме, че цените в цял свят растат. Най-вероятно, инфлацията ще е рекордна. Вече се убедихме колко са поскъпнали самолетните билети. Смятам, че трябва да има промяна, тъй като разходите за живот на нашите служители нарастват сериозно.”

Перес иска дългосрочен договор с Ред Бул
Перес иска дългосрочен договор с Ред Бул

Таванът на бюджетите беше въведен след години неуспешни опити, а целта му е да се ограничат разходите на най-големите отбори и по-малките да имат реален шанс да се борят срещу фаворитите. 

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти