Лампард: Понякога е добре да вземеш играчи, които има какво да доказват

Лампард: Понякога е добре да вземеш играчи, които има какво да доказват

Новият мениджър на Евертън Франк Лампард даде първата си пресконференция след назначаването си. Той имаше много работа в последните дни, когато клубът бе активен на трансферния пазар и успя да привлече Дони ван де Беек и Деле Али. Дебютът на Лампард ще е в събота, когато "карамелите" приемат Брентфорд в среща от ФА Къп.

"В чисто футболен аспект знаем, че сме на позиция, на която не искаме да бъдем. Нямам илюзии. Имаме отбор, който може да се подобри бързо, надявам се. Това е клуб с голяма история и много феновете. Дългосрочно имаме големи амбиции да сме в по-добра позиция в посока преместване на новия стадион", заяви Лампард.

"Деле Али и Дони ван де Беек са различни случаи. Понякога е добре да вземеш играч, който има какво да доказва. Те са амбицирани. Това е ново начало за Деле Али. Аз трябва да му осигуря подходяща среда. Последните дни имах възможност да видя играчи и съм впечатлен. Това е талантлива група футболисти. Когато губиш мачове, това се отразява на самочувствието на играчите", допълни легендата на Челси.

Попитан дали е разговарял с някой от предишните межиджъри на Евертън, той отговори: "Не съм говорил нито с Карло Анчелоти, нито с Рафа Бенитес. Карло е джентълмен и ще говоря с него, но не иска да си създавам предварителни мнения".

Още от Футбол свят

Виж всички