Спортният директор на Борусия (Мьонхенгладбах) напусна тима дни преди края на трансферния прозорец

Спортният директор на Борусия (Мьонхенгладбах) напусна тима дни преди края на трансферния прозорец

Спортният директор на Борусия Мьонхенгладбах Макс Еберл напусна ролята си на спортен директор в Борусия Мьонхенгладбах след 13 години. Еберл е в клуба повече от 23 години, след като завърши кариерата си там и след това пое ролята на директор.

Решението си той обяви на пресконференция днес, където сподели, че работата е много изтощаваща и не е имало един конкретен момент, който го е довел до това конкретно решение.

„Изцеден съм. Изморен съм. Просто вече нямам енергия да продължа да изпълнявам тази роля по начина, по който клубът заслужава. За мен беше чест да работя за Борусия. Не е имало една решаваща ситуация, която да ме доведе до това решение”, заяви той пред медиите. 

48-годишният Макс Еберл е бивш десен бек, който игра за Гладбах от 1999 година до приключването на състезателната си кариера през 2005 година. След кратък престой в школата на Борусия, от 2008-а той заема поста спортен директор в клуба. При неговото управление Борусия стигна до Шампионска лига, но така и не успя да спечели трофей.

Двама от най-ковертируемите играчаи на “жребчетата” - Денис Закария и Матиас Гинтер вероятно ще напуснат клуба без пари през лятото, тъй като отказаха да подновят своите договори.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти