Мъри впечатлен от Зайков

Бишият вече играч на Левски Гьоко Зайков направи страхотен жест към “сините”, отказвайки се от 21 500 евро. Националът на Северна Македония взе само една десета от дължимите му суми, като се отказа от останалите в полза на клуба. Причината е, че 26-кратните шампиони на България са в много тежко финансово състояние.

Централният бранител не попадаше в плановете на Станимир Стоилов и беше получил зелена светлина да си търси клуб, за да освободи столичани от високата си заплата за техните стандарти. Украинският тим Ворскла (Полтава) се договори с него, а на тръгване от “сините” Зайков получи само 2500 евро, въпреки че имаше да взима няколко заплати, траншове и премии на обща стойност около 50 000 лева.

Зайков на сбогуване: В Левски намерих приятели за цял живот
Зайков на сбогуване: В Левски намерих приятели за цял живот

Самият Стоилов остана изключително приятно изненадан от жеста на северномакедонския футболист. 

“Гьоко е голям мъжкар и човек. Направи страхотен жест към Левски. Можем само да му благодарим”, коментира треньорът пред Sportal.bg.

Интересното е, че подобно на трансферите при предните напуснали на лагера в Белек - Борислав Цонев и Мартин Петков, Мъри Стоилов имаше ключово участие познавайки треньорите на Черноморец (Одеса) и Ворскла. Юношите на "сините" също оставиха на клуба сериозна сума от дължимите им средства.

Напомняме, че преди лагера в Турция друг от централните защитници Христос Шелис също се отказа от сериозна сума и не правеше проблеми на Левски, като се раздели по взаимно съгласие със “сините”.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти