ЦСКА - София с титулярите за пролетта срещу претендент за титлата в Русия

Твърде вероятно е девет и дори десет от 11-те футболисти, които ще излязат в днешната контрола на ЦСКА - София (16.00 часа българско време) срещу руския Динамо (Москва) , да са титуляри и в първия пролетен шампионатен двубой на червените, който е срещу Локомотив (София).

Наставникът на тима Стойчо Младенов ще заложи на играчите, които трябваше да започнат при отменената контрола срещу Хартберг.

На вратата ще е Густаво Бусато. Двойка централни защитници ще са Юрген Матей и Мено Кох, а отбраната ще допълват Иван Турицов и Брадли Мазику.

Вътрешни полузащитници ще са Жеферсон и Амос Юга, а пред тях ще играят Греъм Кери, Федерико Варела, Яник Вилдсхут и Бисмарк Чарлс.

Промяна може да настъпи, ако Георги Йомов успее да се възстанови от трамвата, която го го извади от строя за първата проверка срещу Стал.

Единстнетият сигурен липсващ титуляр е Жорди Кайседо, който е с националния отбор на Еквадор. В негово отсъствие шанс да се докаже получава Чарлс, в който Стойчо Младенов вижда добри заложби за близкото бъдеще.

Първото ново попълнение - Моурисио Гарсес, ще влезе след почивката. Второто - Браян Морено, е от два дни при отбора в Турция и едва ли ще получи повече от 15-20 минути, ако въобще се появи в игра.

Знешният мач се очертава като най-сериозната зимна проверка за червените, тъй като Динамо (Москва) е на второ място в руския елит и води люта битка за титлата с лидера Зенит.

ЦСКА - София:

1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 5. Федерико Варела, 8. Греъм Кери, 30. Яник Вилдсхут, 17. Бисмарк Чарлс

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти