Хардън готов да напусне "мрежите", не бил доволен от живота в Бруклин

Хардън готов да напусне "мрежите", не бил доволен от живота в Бруклин

Плеймейкърът на Бруклин Нетс Джеймс Хардън е готов да си потърси нов отбор след края на настоящия сезон в Националната баскетболна асоциация, съобщи изданието Блийчър Репорт, като се позовава на анонимни източници от лигата. 

32-годишният Хардън, който е бивш носител на наградата за "Най-полезен играч", бе привлечен от Бруклин преди година в четиристранна сделка с Хюстън Рокетс, Индиана Пейсърс и Кливланд Кавалиърс. Според източника обаче Хардън не е доволен от живота в Бруклин в сравнение с този в Хюстън, както и от много по-високите данъци в Ню Йорк, спрямо тези в Тексас. 

За момента Хардън остава отдаден на идеята да опита да спечели титлата в НБА през този сезон с тима на "мрежите" и очакванията в лигата са той да не бъде трансфериран преди затварянето на трансферния прозорец в средата на февруари. През лятото обаче ситуацията ще бъде друга, тъй като за пръв път в 13-годишната си кариера Хардън ще бъде свободен агент.

Очакванията в лигата са трикратният шампион при реализаторите да подсили тима на Филаделфия 76ърс, ако наистина напусне Бруклин. Хардън работи заедно с шефа на Филаделфия Дарил Мори по времето, когато и двамата бяха в Хюстън. Освен това баскетболистът е добър приятел със звездата на Сиксърс Джоел Ембийд, както и с един от собствениците на клуба от старата столица - Майкъл Рубин.

Още от Баскетбол

Виж всички