Интер пусна облигации, поясни за заемите си и обяви сумата по спонсорските си договори

Интер пусна облигации, поясни за заемите си и обяви сумата по спонсорските си договори

След днешната среща на клубното ръководство Интер публикува някои важни административни информации, свързани с финансирането на клуба.

“Нерадзурите” обявиха, че пускат в продажба институционални облигации на обща стойност 415 млн. евро и с падеж през 2027 г., за да успеят да изплатят своя револвиращ кредит. Също така клубът потвърди, че с цел да осигурят заема от Oaktree, собствениците от Suning са заложили своите акции в клуба. Въпросният заем е на стойност 275 млн. евро, като трябва да се изплати до май 2024 г. Интер разкрива и за други два заема, направени през май и юни миналата година. Те са за 50 млн. евро и за още 25 млн., като са отпуснати от Grand Tower при годишна лихва от 8%.

Италианският шампион също така даде детайли и за общата сума, която получава във връзка със спонсорството си на фланелките. Договорите със Socios.com, Lenovo и Zytara Labs ще осигурят 119 млн. евро на клуба до 2025 година. От клуба не пропуснаха и да съобщят, че ликвидността им в края на миналата година е била 133 млн. евро. Това означава, че Интер ще може да завърши фискалната година, която приключва на 30 юни.

Още от Футбол свят

Виж всички