Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 часа: Новият член на Втора лига Левски (Крумовград) в двубой срещу Саяна (Хасково)

Панамци се молят на Мъри, но специалистът е безкомпромисен

Панамци се молят на Мъри, но специалистът е безкомпромисен

Няколко дни поред наставникът на Левски Станимир Стоилов бе търсен и умоляван от шефовете на футбола в Панама да пусне Хосе Кордоба в националния отбор, научи Sportal.bg. Причината е, че селекцията на Томас Кристиансен има три важни световни квалификации с Коста Рика (28 януари), Ямайка (31 януари) и Мексико (3 февруари). Мъри обаче остана безкомпромисен и отхвърли молбите на панамците, тъй като защитникът не получи навреме официалната повиквателна от Панама, която по правилата на ФИФА трябва да пристигне в клуба 15 дни преди първия мач.

Панамците обаче пратили повиквателна едва пет дни по-късно, след което дали изключително нелепо оправдание, което не се харесало на родния треньор. Кордоба може да играе както като централен, така и като ляв защитник, с което се превърна в основен футболист на Левски. Той беше получил уверение от Стоилов, че дойде ли на “Герена”, ще стане национал.

Мъри обяснил и на 20-годишния футболист, че след като не е викнат в срок, няма да бъде пуснат, както позволяват правилата на ФИФА. Първо защото футболистът му е потърсен, след като друг от предвидените играчи на Кристиансен е получил травма и второ, защото треньорът не иска да се наруши подготовката на Кордоба, а има и проблеми на този пост, тъй като Гьоко Зайков е с травма, а също така е пред напускане на столичани.

Треньорът заявил на Кордоба, че както бил прав, че ще бъде национал, сега ще излезе прав, че ако продължи да играе силно, повиквателната му вече ще идва навреме и ще бъде първи избор на испанския специалист, а не както в този случай. Той дори му пожелал да играе на световното в Катар, след като Панама има сериозни шансове да се класира на Мондиала.

Кордоба пристигна в Левски от Етър през есента, като записа десет мача със синята фланелка под ръководството на Стоилов, а последните девет с пълни 90 минути на терена.

Още от БГ Футбол

Виж всички