Пиоли: По-високата ни позиция спрямо Ювентус е показателна за нашата работа

Пиоли: По-високата ни позиция спрямо Ювентус е показателна за нашата работа

Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира утрешния сблъсък с Ювентус, а също така и проекта на клуба.

“Това, че сме по-високо от Ювентус в класирането, е доказателство за работата, която вършим, тъй като е очевидно, че сега те се намират в страхотна форма в сравнение с началото на сезона. Ще трябва да покажем силни изяви. Мачът няма да бъде решаващ, но е важен. Ювентус показват своята сила. Затова победата утре би била важна за нашето място в класирането. Завръщането на Давиде Калабрия, Исмаел Бенасер и Алесио Романьоли е много важно за нас. Исмаел тренира с отбора едва днес, но се справя добре. Всички сме готови за утрешния мач, включително и Златан Ибрахимович. Няма да го използвам в ролята на трекуартиста, поне не и в началото на мача. В зависимост от развитието на мача обаче това може да бъде идея.

Част от работата на треньора е да развива младите играчи и да им помага, когато те се нуждаят от насоки и съвети. Една от моите отговорности е да накарам футболистите ми да изразяват себе си максимално. Това е двупосочна връзка - даваш всичко за отбора и в замяна получаваш чудесни резултати. Браим Диас имаше спад на формата преди коледната пауза, но сега той възвърна своята брилянтност и краката му отново са свежи и игриви, както беше в началото на сезона. В последните мачове той не беше решаващ с топката в краката си, но имаше важна роля, когато се движеше свободен. Ясно е, че винаги очакваш много от играчите с офанзивни качества. Имаме много класа, особено на техническо и психическо ниво. Играем с големи енергия и динамика. Има и трудности, но те могат да бъдат преодоляни, ако играем като отбор. Загубата от Специя? Нашият проект е със среден или дълъг срок. Един мач не ни кара да променим мнението ни за нашите футболисти. Ако имаме възможност да подсилим състава, ние ще го направим. Това, което е от значение, е утрешният мач. 

От мача със Специя и от утрешния може да се види как пандемията влияе на клубовете. Ние ще бъдем почти без фенове, а също така почти няма да получим пари от билети. Развиваме проект, който е комбинация от млади играчи с невероятен потенциал и опитни шампиони, като целта е да се върнем към победите. Отново сме конкурентоспособни, но ни липсва последната стъпка. Това са идеите, те са много ясни и подходящи за периода, през който преминаваме. Головата суша на Ибрахимович на “Сан Сиро”? Златан имаше възможности да се разпише, но не се възползва от тях. Срещу Ювентус няма да вкараме 10 гола, но ще има ситуации, които могат да се окажат решаващи. Утрешният съдия не бива да се притеснява. Мачът ще бъде различен и ще започне от 0:0. Реферът ще трябва да се опита да свири по най-добрия възможен начин с големи сериозност, умения и спокойствие”, заяви Пиоли на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички