Фитипалди ще кара за Хаас, ако Ферари има нужда от Шумахер

Фитипалди ще кара за Хаас, ако Ферари има нужда от Шумахер

Бразилецът Пиетро Фитипалди ще седне зад волана на болида на Хаас, ако титулярният пилот на тима Мик Шумахер бъде привикан от Ферари, чийто резервен пилот той ще бъде през 2022 година.

Младият германец ще подели тази си позиция с бившия титуляр на Алфа Ромео Антонио Джовинаци. Ако се стигне до ситуация, в която той трябва да облече червения гащеризон, то тогава от Хаас ще разчитат на своя резервен състезател Фитипалди. Бразилецът има два старт в своята кариера, като и двата бяха с американския екип в края на 2020 година.

Шумахер още една крачка по-близо до Ферари
Шумахер още една крачка по-близо до Ферари

Тогава той замени Ромен Грожан за състезанията в Бахрейн и Абу Даби, след зловещия инцидент на французина на старта на първата надпревара на „Сахир“.

„Щастлив съм за Мик и разбира се съм говорил с Матиа (Биното). За нас това означава, че Пиетро ще е много щастлив. В крайна сметка това е част от нашето партньорство и вече сме дали своето съгласие. Пиетро е вършил добра работа за нас в миналото“, заяви ръководителят на Хаас Гюнтер Щайнер.

Пиетро Фитипалди ще бъде резервен пилот на Хаас и през 2022 година
Пиетро Фитипалди ще бъде резервен пилот на Хаас и през 2022 година

„Шансовете резервен пилот да трябва да седне зад волана са малки, но ако това се наложи, аз съм доволен, че ще може да разчитаме на Пиетро. Да не забравяме какво направи той преди две години, когато замести Ромен, не можехме да искаме повече от него“, добави ексцентричният италианец.

И през 2022 съотборник на Шумахер в Хаас ще бъде Никита Мазепин. Руснакът пропусна последния старт за сезона в Абу Даби заради положителен тест за COVID-19. Тогава обаче Фитипалди нямаше как да го замени, тъй като всички свободни тренировки вече бяха приключили.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти