Дембеле даде своя отговор: Не съм измамник и не позволявам да бъда изнудван

Дембеле даде своя отговор: Не съм измамник и не позволявам да бъда изнудван

Нападателят на Барселона Усман Дембеле използва своя профил в "Инстаграм", за да даде отговор на ръководството, което по-рано днес обяви, че няма да използва повече французина, след като той е отказал да подпише нов договор. Футболистът заяви, че остава напълно отдаден към отбора и треньора, но не позволява да бъде изнудван по никакъв начин. Той добави, че е оставил всичко около преговорите на своя агент, на когото има пълно доверие.

Официално: Барселона призова Дембеле да напусне веднага
Официално: Барселона призова Дембеле да напусне веднага

"Изминаха четири години, откакто спрях да чета нещата, написани за мен, без да се опитвам да се оправдавам. Слуховете за мен се трупат от четири години. От четири години хора говорят за мен, лъжейки по срамен начин, с една-единствена цел - да ме наранят. Следвах линията да не отговарям на нищо от това в продължение на тези четири години. Дали това бе грешка? Със сигурност.

Днес това приключва. От днес ще отговарям честно, без да се поддавам на каквато и да била форма на изнундване. Аз съм на 24 години и като всеки човек, имам своите недостатъци. Преминах през трудни моменти - контузии и заразяването с коронавирус, което ми повлия. Дори без минимални тренировки, треньорът e искал да играя и аз винаги съм се съобразявал, без да задавам никакви въпроси. Винаги съм давал най-доброто, което мога, защото това е моята страст. Винаги съм осъзнавал, че имам късмет да се посветя на най-красивата работа в света.

Послнието ми е ясно. Забранявам на когото и да било да създава впечатлението, че не съм ангажиран със спортния проект. Забранявам да ми се приписват намерения, които никога не съм имал. Забранявам някой да говори от мое има или от името на агента ми, на когото имам пълна вяра. Все още имам договор. Напълно отдаден съм и съм на разположение на моя клуб и треньор. Винаги съм давал всичко за колегите си. Това няма да се промени. Не съм измамник, но още по-малко съм човек, който има навика да се подава на изнудване.

Както знаете, има преговори. Оставил съм агентът ми да се оправя с тях, защото това е негова територия. Моята е топката, да играя футбол и да споделям радостните моменти с моите колеги и феновете. Преди всичко - да се концентрираме върху това да печелим.

Грижете се за себе си близките си!"

Още от Футбол свят

Виж всички