Клинсман: Левандовски има предимство, но Холанд е бъдещето

Клинсман: Левандовски има предимство, но Холанд е бъдещето

Легендата на германския футбол Юрген Клинсман коментира качествата на Роберт Левандовски и Ерлинг Холанд. Един от най-добрите нападатели в историята той сподели какво го впечатлява при поляка и какво вижда при норвежкия талант.

"Левандовски е невероятен, фантастичен голмайстор и заслужава всяка възможна похвала. Титлите, които спечели през последните 2 години с Байерн, тази серия от седем трофея в рамките на два сезона е невероятна. Една от основните характеристики, които виждам при него от толкова години е гладът. Той е гладен за голове. Когато вкара един, иска втори и трети. Ако си негов съперник, не знаеш кога ще бъде доволен. Сякаш няма такъв момент. Той постоянно търси следващия гол и това е разликата между добрите нападатели и него", коментира Клинсман.

"Виждам доста прилики при Левандовски и Холанд по отношение на глада за голове. Холанд също постоянно иска повече. Двамата се разбират отлично със съотборниците си, така че играят отлично в комбинации. Дават асистенции, което е важно. Те са завършени играчи. Когато говорим за Холанд, аз го виждам като млад Левандовски в някои отношения. Когато гледаме Левандовски, виждаме опита. Той е в отлична форма и може да бъде на това ниво още няколко години. Левандовски все още има предимство поради опита си и трофеите, които е спечелил. Той е стъпка напред, но Холанд със сигурност е бъдещето и ще бъде много интересно да следим развитието му следващите няколко години", каза още бившият нападател.

Още от Футбол свят

Виж всички