Кметът на Добрич и ФК Добруджа се срещнаха с министъра на спорта

Кметът на Добрич и ФК Добруджа се срещнаха с министъра на спорта

Кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, президентът на футболен клуб „Добруджа“ Христо Павлов и Йордан Йорданов – член на Управителния съвет, днес се срещнаха с министъра на спорта Радостин Василев. Срещата, продължила близо час, се проведе в Министерството на младежта и спорта по инициатива и със съдействието на народния представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев, който е родом от Добрич. 

На срещата бяха обсъдени проблемите на спортната инфраструктура в Добрич. Още през следващата седмица Община Добрич ще съгласува с футболен клуб „Добруджа“ и ще внесе в министерството официално писмо с мотивирано предложение за ремонт на стадион „Дружба“, който ще включва тревното покритие и трибуните, за довършване на помощните игрища „Пионер“ и „Простор“, както и за изграждането на осветление, обясни за радио „Добруджа“ кметът Йордан Йорданов. Той смята, че за всички предвидени дейности ще бъдат необходими между 1.5 и 2 милиона лева. 

Министър Радостин Василев се е ангажирал с подкрепа, като е споделил, че като юноша на „Спартак“ (Плевен) е играл на стадион „Дружба“ в Добрич. Кметът Йордан Йорданов в оптимист, че финансирането от страна на държавата ще стане факт около май-юни тази година. „Важно е да се поддържа мъжкия отбор, но трябва да създадем и нужните условия трениращите футбол деца в Добрич да остават тук. Сега основната причина те да приемат оферти на други клубове е по-добрата им база и спортна инфраструктура, които дават възможност за развитие и удобство“, заяви Йордан Йорданов.

Още от БГ Футбол

Виж всички