Марез: Когато сте притиснати до стената, не трябва да говорите твърде много

Марез: Когато сте притиснати до стената, не трябва да говорите твърде много

Поставен под натиск, Алжир е наясно, че само победата ще осигури място на място в следващата фаза в Купата на африканските нации. Затова играчите искат да говорят с представянето си на терена, заяви капитанът на отбора Рияд Марез. Защитаващите титлата футболисти претърпяха унизително поражение от Екваториална Гвинея (0:1) в неделя и сега трябва да победят Кот д'Ивоар в Дуала в последния си мач от група "Е" утре, за да имат шанс да се класират на осминафиналите. Алжир, чийто рекорд без загуба в 35 мача бе прекъснат от най-голямата изненада на турнира до този момент, е на дъното в групата със само една точка. Предупредителната лампа светна в началото на турнира, когато те завършиха 0:0 със Сиера Леоне, чийто тим се завърна за първи път на финалите от 1996 г. 

"Посланието е просто: трябва да победим. Липсваше ни ефективност и трябва да сме по-спонтанни в атака. Когато гърбът ви е опрян до стената, не трябва да говорите твърде много. Всеки от нас знае какво трябва да направи. Абсолютно трябва да победим, ако искаме да продължим. Това е голямо предизвикателство, но имаме способността да отговорим", заяви Рияд Марез. 

Алжир победи само два пъти Кот д'Ивоар в осем предишни срещи на финалите, но ги победи с дузпи в последното издание в Египет през 2019 г., преди да вземе трофея.

Още от Футбол свят

Виж всички