Светослав Вуцов е най-прогресиращият млад играч

Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе избран за най-прогресиращ млад играч в българския футбол по време на церемонията за Футболист на годината. 19-годишният страж събра 54 гласа и изпревари в класацията Марин Петков от Левски и Мартин Минчев от Спарта (Прага). Те събраха съотвтено 20 и 17 гласа. Вуцов наследява като носител на наградата Доминик Янков от Лудогорец, който бе победител преди година.

51 Футболист на годината 2021

"Това ми дава амбиции да продължавам напред. Моята 2021 година не беше добра. Да, изиграх няколко мача в Лига Европа, но се надявам да постигна целта си през тази година. Мечтата ми е да играя в Шампионска лига", каза Мартин Минчев.

"Искам да благодаря на моя клуб и съотборниците ми. Тази година бе трудна за клуба. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Надявам се да продължа да надграждам качествата си. За мен най-важно е да се утвърдя в своя клуб. Може би голът срещу Славия на четвъртфинала бе най-важен за мен през изминалата година", заяви Марин Петков.

"Благодаря за наградата. Доста съм изненадан от приза и в същото време много щастлив. Това означава, че трудът, който полагам във всяка тренировка и всеки мач, се оценява. Пожелавам си да съм жив и здрав и евентуално да направя трансфер в чужбина", сподели победителят Вуцов.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти