Моуриньо няма да се откаже от Рома заради Евертън

Моуриньо няма да се откаже от Рома заради Евертън

Жозе Моуриньо няма никакво намерение да изоставя работата си в Рома заради евентуално завръщане в Премиър лийг. Вчера се появи слух, че собственикът на Евертън Фарад Мушири иска португалецът да замени Рафаел Бенитес на мениджърското кресло на „Гудисън Парк“. Английският клуб все още не е отправил официално запитване към Рома, но „Скай спортс“ твърди, че няма и смисъл от такова, защото Моуриньо иска да продължи работата си на „Олимпико“. Португалецът е изпълнил само шест месеца от тригодишния си контракт и въпреки че не всичко през този сезон върви по план за Специалния, той е сигурен, че може да развие отбора и да постигне успехи с него през следващите сезони. Ръководството на Рома също гледа на Моуриньо като на много съществена част от плановете им за бъдещето, така че не са склонни да пуснат сами португалеца.

Според „Скай спортс“ Уейн Рууни и Франк Лампард остават големите фаворити за пост. Имената на Роберто Мартинес, Нуно Еспирито Санто и Витор Перейра също се обсъждат. 

Вчера Евертън назначи клубната легенда Дънкан Фърюгсън за временен мениджър, докато бъде намерен най-подходящия човек, който да заеме поста за постоянно.

Още от Футбол свят

Виж всички