Година след обещанието: чужденци пречат на ЦСКА - София да махне тирето

Година след обещанието: чужденци пречат на ЦСКА - София да махне тирето

ЦСКА - София все още не е успял да махне тирето от своето име близо година след изявлението на адвоката на червените Станислав Трендафилов, че това ще бъде сторено до дни.

На 20 февруари 2021 г. юристът каза следното преди общото събрание на акционерите, което се проведе на “Армията”:

“Живот и здраве, другата или най-късно по-другата седмица би трябвало ЦСКА да е с автентичното си име. Дано вписването излезе и да нямаме проблеми, като за мача с Лудогорец да имаме оригиналния автентичен ЦСКА”, каза тогава Трендафилов.

Една от причините, заради която ЦСКА - София не може към момента да се казва ЦСКА, е, че клубовете нямат право да променят своите имена по време на сезона, за което Sportal.bg вече е съобщавал.

По-съществената пречка обаче е друга - 8-те милиона, които бяха платени от “Ред енимълс” за активите и емблемата на ЦСКА, отдавна са разпределени, но част от кредиторите не са си получили парите, защото не са дали сметки, на които да им бъдат преведени. Става въпрос най-вече за преминали през “Армията” бивши чуждестранни футболисти, които са почти неоткриваеми. Бройката им не е голяма, но дори да става въпрос само за един човек, той драстично забавя да се сложи “край” на цялата тази сага с фалита на ЦСКА.

Така че най-ранният възможен момент за промяна на името е след края на настоящия сезон. Дори и тогава не е сигурно, че ще съществува правна възможност ЦСКА - София да се прекръсти на ЦСКА, тъй като процедурата с плащането на парите от страна на фалиралото дружество към кредиторите едва ли ще бъде завършена.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти