Васил Петров: Спартак (Вн) е на позиция, която е отговорна, имаме хубава сплав между млади и опитни

Васил Петров: Спартак (Вн) е на позиция, която е отговорна, имаме хубава сплав между млади и опитни

Наставникът на лидера във Втора лига Спартак (Варна) Васил Петров говори по различни теми, свързани със “соколите”. Варненци привлякоха много ново попълнения, като според треньорът сплавта между опитните и младите в отбора е много добра. Ето какво каза още той:

Нападател се върна в родния Спартак (Варна), тренира с дубъла
Нападател се върна в родния Спартак (Варна), тренира с дубъла

“Гледахме няколко мача на Лаур Кицану. Той беше на проби във втория отбор на Севиля по същото време, когато влязохме в преговори с неговия мениджър. Преценихме, че има качествата да помогне на Спартак. Играе като централен нападател, а втората му позиция е на фланга. Има хубави физически данни, хубава крачка. Добре работи с топката. Интересен футболист е. Въпросът е как ще се адаптира. Надявам се момчетата да го приемат добре и този процес да стане възможно по-бързо.

На поста централен защитник имахме проблеми откъм тактическа гледна точка, както във фаза атака, така и в защита. Новите Мартин Василев и Петър Патев са опитни футболисти, нещо което е много важно особено на тези позиции. Хубавото е, че и двамата имат самочувствие при изнасянето на топката. Знаете, че стилът ни е атакуващ. Искаме топката да е в нас. Надявам се да помогнат и двамата. Халфът Веселин Любомиров и крилото Георги Чукалов се адаптираха много добре в отбора. Момчетата ги приеха много бързо. И двамата имат качества. Те също ще помогнат на Спартак да се завърне в елита.

25 Спартак (Варна) - Етър

Имаме много хубава сплав между опитни и млади футболисти. Това е нашата цел - да адаптираме и развиваме младите играчи. Колелото се завъртя доста бързо и така се случи, че сега сме на такава позиция, която е отговорна. Няма как да разчитаме само на младите. Със сигурност трябват и опитни, които са "врели и кипели" и да помагат. Като цяло следваме нашата стратегия и работим в хубава посока.

Милен Манчев, който беше на проби, няма да продължи при нас. Ще продължи кариерата си в Германия”, заяви за състава си Петров пред “Дарик”.

Треньорът коментира и защо се е стигнало да раздялата с нидерландеца Дилан Джордж и бранителя Иван Пенев.

“Дилан има качествата, но трудно се адаптира. Не успя да покаже това, което искам аз, особено във фаза защита. В атака имаше качествата. ние сме агресивен отбор, отбор, който пресира и иска по най-бързия начин да си върне топката. Това му куцаше на него. При Иван Пенев нещата са по-различни. Раздялата е по взаимно съгласие.

Не плануваме да се разделяме с други играчи. Дано не се стига до там. Апетит към наши футболисти е ясно, че има, дори и от елита, след като сме първи във Втора лига. Най-хубавото е, че те остават лоялни и ще помогнат да си постигнем целта. Благодаря им, че остават предани”.

Васил Петров даде яснота и около подготовката на отбора и предстоящия лагер в Турция:

Спартак (Варна) ще играе с Черноморец (Бургас) преди да замине за Турция
Спартак (Варна) ще играе с Черноморец (Бургас) преди да замине за Турция

“Условията са перфектни. Всички се радваме изключително много. Ще ни бъде осигурено всичко, което е нужно, за да направим една хубава подготовка. Надявам се да бъде ползотворна и да ни помогне още повече за физическото състояние.

Архан Исуф няма да играе в първата контроло срещу Черноморец (Бургас). Има леко напрежение в мускула. Георги Бабалиев все още се възстановява и също ще пропусне проверката”, каза треньорът.

“Етър, Хебър, Миньор Перник, Септември, може би и Монтана. Това са все отбори, които искат да влязат в елита. Това са нашите конкуренти. Следя ги всичките. За нас най-важното е да си гледаме собствената си къщичка и да я градим”, завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти