Ню Йорк Никс привлече крило от Атланта

Ню Йорк Никс привлече крило от Атланта

Отборите на Атланта Хоукс и Ню Йорк Никс сключиха сделка за размяна на крилата Кам Редиш и Кевин Нокс, съобщи ESPN. 22-годишният Редиш, който бе избран от Атланта с десетия пик в Драфта през 2019 година, получава желания от него трансфер. 

Крилото се надяваше да отиде в отбор, в който да получава по-голям шанс за изява, както и възможност за удължаване на договора през идното лято. Освен Редиш, Никс получават още ветерана Соломон Хил, както и избора на Бруклин Нетс във втория кръг на Драфта през 2025 година. От извършената сделка Атланта се сдобива с крилото Кевин Нокс, както и с избора на Шарлът Хорнетс в първия кръг на Драфта през тази година. 

22-годишният Нокс, избран от Никс под №9 в Драфта през 2018 година, има изиграни едва 13 мача през този сезон със скромните 8,5 минути средно на терена в тях. По-голямата печалба за Атланта от тази сделка обаче се очертава полученият избор в Драфта, който дава свобода на тима за бъдещи сделки. 

В класирането в Източната конференция на НБА и Атланта, и Ню Йорк към момента са извън зоната на плейофите. Никс са 11-и с 21 победи и 21 загуби, докато Атланта е на 12-о място със 17 успеха и 23 поражения.

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти