Инджов: Мечтата ми е през септември да имаме разрешителното за строеж на "Армията", няма да правим нов стадион

Един от собствениците на ЦСКА - София Юлиян Инджов бе оптимист за новия стадион на клуба. Той заедно с другия собственик на клуба Гриша Ганчев и синът му Даниел бяха на среща в Министерството на младежта и спорта относно възможността за реконструкция на “Българска армия”.

Гриша Ганчев даде отговор дали ще се осъществи последната му мечта
Гриша Ганчев даде отговор дали ще се осъществи последната му мечта

“Главният архитект на Общината ще подготви съответните документи и ще излъчи работна група, която ще отразява и нашите искания като собственици. Започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля за решаването. Днес има доза оптимизъм да се случи и в спортната база да се положи основа, за да се върви напред”, каза Инджов.

3 Срещата между спортния министър, ръководството на ЦСКА - София и главния архитект на Столична община

“Старият стадион ще бъде реконструиран. Не сме и мислили, че има как да се построи нов стадион. Сега коментирахме достъпа до стадиона. Лицензирането на УЕФА изисква достъп на специализирани автомобили за провеждането на такива срещи. Мечтата ми е септември месец да видя разрешението за строеж на масата. Министерството на спорта приема промените до 2019-а година, а всички направено след това не се приема, но ще продължим да преговаряме”.

Срещата за "Армията" започна: лично Гриша Ганчев предвожда ЦСКА - София
Срещата за "Армията" започна: лично Гриша Ганчев предвожда ЦСКА - София

“Около четири милиона лева възлизат подобренията, които са признати от Сердика спортни имоти 2021 година. Тази работна група ще продължи още една седмица работа, за да се уточнят подобренията, които са спорни. Законът е ясен и ние не спорим. Направили сме много подобрения, които ние не можем да ги представим като инвестиция - между 6 или 7 милиона. Признават се тези, които са трайно прикрепени към имота, които са по-малко. Готовност имаме от две години за инвестиция. Сигурно ще се прави и нова оценка, но не заради това, че повече или по-малко ще струват имотите, а просто оценките имат срок на валидност”, завърши Инджов.

Снимка: Bulphoto

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти