Дунав започна с 20 футболисти, раздели се с трима

Дунав започна с 20 футболисти, раздели се с трима

Дунав започна подготовка за пролетния полусезон. Група от 20 футболисти изведе за първата тренировка за 2022 г. треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Тя се проведе на основното игрище на спортния комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“.

Преди началото на заниманието Мирослав Георгиев получи специален приз от феновете, след като спечели първо място в гласуването за най-добър футболист на „драконите“ за 2021 г.

Две са сигурните нови попълнения в редиците на клуба до този момент – десният краен защитник Светослав Славчев и Кристиан Върбанов, който играе еднакво добре и като централен защитник и като вътрешен халф. И двамата са русенци и на по 21 г., с което продължава практиката на Дунав да разчита на развитието на млади местни таланти.

Братята Георги и Светослав Вълчеви в момента са под карантина заради прекаран COVID-19. С леки здравословни проблеми са и голмайсторът Йордан Димитров, и Славчев. Четиримата ще се присъединят към подготовката на отбора по-късно.

Междувременно с клуба се разделят Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев. 

"Към момента не можем да им осигурим достатъчно игрови минути, а това е важно за тяхното развитие. Ще се постараем да им помогнем в намирането на място, което да им гарантира повече футбол през пролетта. Ще ги следим със сигурност и не е изключено през лятото те отново да са в Дунав, коментира треньорът Мартин Цирков.

„Важно е да срещнем професионални отбори, за да си сверим и часовниците. Трябва да знаем къде сме и какво да направим, за да се завърнем подготвени сред професионалистите“, коментираха Кирилов и Цирков.

Дунав с първа тренировка днес – ето контролите
Дунав с първа тренировка днес – ето контролите

Според предварителната програма „Дунав“ подновява първенството в Североизточната Трета лига с мач срещу тима на „Рилци“ в едноименния квартал на Добрич в последната събота на февруари.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти