Макрон за Мбапе: Той е далеч от отклоненията на звездите

Президентът на Франция Еманюел Макрон засипа с похвали футболиста Килиан Мбапе, като заяви, че той е "далеч от отклоненията на звездите", държи "главата си върху раменете" и се ангажира извън спорта за каузи, свързани с ваксинацията и против насилието. "Сигурен съм в едно нещо - той ще продължи да ни изненадва", написа Макрон във вестник "Екип" в рубрика, посветена на 30-те човека, които създават френския футбол. 

В класацията Килиан Мбапе е първи. Той пожелава на футболиста да "спечели всичко във футбола", но също така "да продължи да очарова публиката със своите светкавични жестове, със своите брилянтни пасове и със своите магични голове". Еманюел Макрон поздрави и 23-годишния мъж, който е "далеч от отклоненията, които понякога изкушават звездите, въплъщава спокойствието, амбицията, гледа към звездите, но главата му е върху раменете". 

"Килиан Мбапе не забравя никога да се върне в Сен-Сен-Дени и по-скоро в Бонди, където започна всичко за него", добави президентът. "Той избра риска да бъде ангажиран. За ваксината, против насилието. Килиан Мбапе осъзнава ясно ролята си - тежестта на думите си, силата на действията си. Той притежава най-ценните качества: яснота, смелост, съпротива".

Още от Футбол свят

Виж всички