Паро Никодимов: ЦСКА се нуждае от подсилване

Паро Никодимов: ЦСКА се нуждае от подсилване

Легендарният треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели каква според него е правилната "рецепта" за зимната селекция на ЦСКА - София.

ЦСКА - София представя нов играч до края на седмицата
ЦСКА - София представя нов играч до края на седмицата

"Изключително важно е да се уточни, че във всеки отбор треньорът най-добре знае на кой играч може да разчита и в кои зони се нуждае от подсилване. Освен това Стойчо Младенов неведнъж е доказал, че умее да избира правилните футболисти, които да пасват на неговата философия", заяви Паро за "Тема спорт".

"През есента представянето на ЦСКА не бе убедително, особено в офанзивен план. Там липсваше изненада, а темпото на атаките бе монотонно. Със сигурност е нужно това поведение да се промени за началото на пролетния полусезон. Ако бъдем максималисти, трябва да кажем, че тимът се нуждае от подсилване на доста позиции, ако иска наистина да е реален претендент за титлата.

Аз обаче съм противник на въртележката, в която във всеки трансферен прозорец се взимат по 5-6 нови играчи. Предпочитам сега да бъдат привлечени 1-2 футболисти, но те да са качествени, да имат какво да дадат на отбора, да повишат класата. Това би бил много по-добър вариант, отколкото да се заложи на количество и запълване на дупки.

За съжаление добрите футболисти струват скъпо, но на "Армията" са показвали, че се ориентират добре на трансферния пазар", каза още Никодимов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти