Алжир критикува остро Гамбия за отмяната на контролна среща в Доха

Алжир критикува остро Гамбия за отмяната на контролна среща в Доха

Шампионът на Африка Алжир критикува тима на Гамбия за отмяната на планирания приятелски мач между двата отбора в навечерието на турнира за Купата на африканските нации, който ще се проведе в Камерун. Срещата трябваше да се играе в Доха, Катар. В кратко изявление от Алжирската футболна федерация обвиниха Гамбия, че са изтъкнали фалшиви причини за отмяната на мача и подчертаха, че ще изискат финансова компенсация.

От футболната централа на Гамбия заявиха, че 16 играчи от техния състав не са на разположение, включително всичките им вратари. "Принудени сме да отменим двубоите с Алжир и Сирия, тъй като нямаме наличен вратар", каза селекционерът на гамбийския национален отбор по футбол Том Сентфит. "Случиха се много непредвидени ситуации, които ни попречиха в подготовката за предстоящия турнир за Купата на африканските нации. Не сме щастливи, но не може да обвиняваме никого", добави той.

Сентфит не изтъкна конкретна причина за липсата на футболисти, но сред африканските отбори вече има увеличаване на случаите на заразяване с коронавирус. Според федерацията на Алжир обаче от Гамбия са можели да положат повече усилия за осъществяването на контролата.

"Гамбийците решиха няколко часа преди мача да го отменят, оправдавайки се, че нямат вратар. Това показва липса на професионализъм и уважение към онези, които направиха всичко за организирането на двубоя", се казва в изявлението от футболната централа на Алжир.

Сега за националния отбор по футбол на Алжир предстои контрола с Гана през следващата седмица в Катар преди отпътуването за Камерун.

Още от Футбол свят

Виж всички