Петър Жеков даде рецепта как ЦСКА - София да стане шампион

Легендарният нападател Петър Жеков сподели пред “Тема Спорт” рецептата си как ЦСКА - София може да стане шампион и да прекъсне хегемонията на Лудогорец. Бившият голмайстор оцени като добра отминаващата 2021-а година и разкри какво си е казал с Мартин Камбуров малко преди банкета на нападателя по повод подобрения рекорд за голове в елита. 

“Изпращаме добра година. За следващата остава да се спечели шампионската титла. Отборът ще надгражда под ръководството на Стойчо Младенов. Задължително ни трябват трима нови качествени футболисти - краен защитник, крило и нападател. Жорди Кайседо вкарва, но само с глава. С Камбуров сме в отлични отношения. Той ме покани на тържеството си, но не успях да присъствам, тъй като съвпадна с рождения ден на моя син. Разговаряхме половин час. Жалко, че нещата в Берое се развиват по този начин. 

Познавам много хора в Стара Загора и не мога да си обясня как няма бизнесмен, който да иска да влага в този клуб. Но и в Берое няма на кого да се сърдят. Те бяха единственият отбор, който се финансираше от държавата и бе крайно време това да приключи. Може да се търси отговорност и от футболния съюз. 

Той трябва да е контролен орган, а не да служи единствено за ядене, пиене и екскурзии насам-натам. Март месец младите ще ги издухат. И Боби, който не спира да наглее, и Венци Стефанов, когото познавам от над 50 години, още откакто беше бензинджия на пътя за Перник. Този тръгнал да дава компетентно мнение. Обяснява как ЦСКА и Левски нямали пари, но ако и на него му спрат кранчето и остане сам, отборът му ще фалира”, коментира Жеков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти