Роман Абрамович спря дело за клевета срещу журналист и издателство

Роман Абрамович спря дело за клевета срещу журналист и издателство

Руският олигарх Роман Абрамович, който е собственик на футболния клуб Челси, съобщи, че прекратява дело за клевета, което заведе срещу журналист, след като се е стигнало до споразумението между двете страни. След като заведе дело в съда в Лондон срещу разследващата журналистка Катрин Белтън и издателство "Харпър Колинс" за книгата "Хората на Путин", излязла през 2020 година, Роман Абрамович съобщи в сряда, че е сложил край на делото за клевета. Той е приел извинението на издателството. 

"Ние сме очаровани, че изданието и авторът поднесоха извиненията си към господин Абрамович и се съгласиха да променят част от текста, като ще премахнат много неверни твърдения за него", заяви говорителят на Абрамович в комюнике. Твърдейки, че обвиненията по негов адрес са клеветнически, собственикът на Челси обяви намерението си да води много скъп съдебен процес, до който обаче няма да се стигне. От Челси подчертаха, че не искат никакъв "наказателен ефект". Клубът е изискал от издателството да направи дарение на асоциации, вместо да плаща обезщетения.

В книгата е присъствало твърдение на друг руския милиардер - Сергей Пугачев, че Абрамович е купил Челси през 2003 година по нареждане на Путин. 

Още от Футбол свят

Виж всички