Кубрат Пулев на завръщане в София: Имам съвсем реален шанс за трета битка за световната титла

Кубрат Пулев се прибра в София след боксовата си авантюра с леко променени правила в САЩ, където нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на алтернативната бойна промоция "Трилър".

"Много снимки с хора си направих на слизане от самолета. Не чувствам, че съм направил голяма работа, но шоуто беше много голямо. Бях избран за първия в тежка категория, който е на "Триад". Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак.

Кубрат Пулев: Преди боя с Джошуа всички се заразихме с COVID, не казахме на треньора, а той напусна 🥊
Кубрат Пулев: Преди боя с Джошуа всички се заразихме с COVID, не казахме на треньора, а той напусна 🥊

Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръстен бокс, защото има повече борба и клинчове. Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде.

6 Кубрат Пулев се прибира от Америка Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд
Кубрат Пулев нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд

Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин - работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена.

Преговаряме с нови противници, говорих с "Триад" да направят подобно шоу в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач. Любовта се дава капка по капка и в спорта е по същия начин, всичко си идва стъпка по стъпка.

6 Кубрат Пулев се прибира от Америка

В професионалния бокс нещата не са на един въпрос и отговор. Има много интереси и ранглиста, в която си има стъпала, за да се стигне до върха. Не е въпрос някой да се страхува да се бие, дори за този ми мач се отказаха двама души - Витор Белфорт и Жуниор дос Сантос.

Правих много спаринги с Багата и му благодаря, защото научих много неща. Винаги съм бил любознателен относно борбата и с приятелите ми от националния отбор по борба съм тренирал винаги. Борбата ми харесва, това е уникален спорт и ми е в кръвта.

6 Кубрат Пулев се прибира от Америка

Имах много срещи в САЩ, оправях и документи относно мача, много разговори с "Триад", видях се с част от екипа на "Металика". Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото.

6 Кубрат Пулев се прибира от Америка

Още на пресконференцията казах, че не исках да го нараня допълнително. Учудих се, че издържа на такъв силен удар и остана на крака. Имам още какво да дам на България и на бокса, Кубрат няма политически амбиции и ще помагам с каквото мога на всички. Хората в Щатите ме спираха навсякъде и ме подкрепяха. Все пак се бих с двукратен световен шампион, но не е на моето ниво.

6 Кубрат Пулев се прибира от Америка

Равносметката е, че не трябва да съм толкова смел и храбър, а понякога да казвам "не". Когато отида неподготвен, като в битката с Джошуа, аз съм си виновен и отговарям само пред себе си", каза Пулев на летището.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти