Гледай на живо

Лудогорец спечели двучасов сблъсък с поляци, Хубчев с първа тренировка в Берое - на живо от Турция с подготовката на българските тимове

Ангел Русев пред Sportal.bg: Доволен съм, благодаря на цяла България за подкрепата

България започна с бронз в двубоя представянето си на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Ташкент. В първия ден от шампионата, при най-леките в кат. 55 Ангел Русев се нареди трети с общ резултат 254 кг., като към това добави злато в изтласкването със 144 кг.

Здравейте, аз съм Ангел Русев – национален състезател по вдигане на тежести. Доволен съм от представянето си на Световното първенство в Ташкент (Узбекистан). Взех бронзов медал в двубоя и злато в изтласкването. Изтласкването ми е по-силно движение, докато изхвърлянето ми е доста слабо. Трябва да подобря още техниката си там. Но в изтласкването усещам силата си. Конкуренцията на Световното първенство беше голяма. Даже хора от по-горни категории (61кг.) свалиха на 55кг. Бяха доста силни – испанецът и казахстанецът направиха впечатление и бяха много подготвени за това състезание и конкуренцията беше сериозна. Не е като на Европейското – тогава ги победих с първия си опит в изтласкването. Сега не беше така, беше доста силно и заради липсата на състезания. 

Русев е представител на силната русенска школа, с треньори Кръстина и Радослав Атанасови. Той е и европейски шампион за мъже от тази пролет в Москва.

Определено Европейската титла ме мотивира. Тя ме кара да се стремя към по-големи успехи, към Световни и Олимпийски медали. Тя е началото на големите отличия. Със сигурност моят успех дава самочувствие и мотивация на останалите да вземат и те медали. На Европейското първенство, когато Надежда Мей стана първа европейска шампионка за жени в Москва, тя ни мотивира - мен и моя съотборник Стилян Гроздев да вземем медали. Сега мисля, че и аз съм за тях нещо като мотивация на това Световно. 

Напрежението в лагера ни преди Световното е било голямо и заради факта, че участието на България е било под въпрос до последно. Лични средства обаче се оказаха в основата на заминаването. 

Когато беше под въпрос участието ни на Световното първенство, имаше леко напрежение, но треньорите ни казваха, че всичко ще се оправи и че ще участваме. Благодарение на Ариф Маджит и д-р Кирил Панайотов, ние участваме и взимаме медали за България. Благодарение на тях спортът ще просперира в страната ни. Искам да благодаря и на цяла България за подкрепата, която ни оказаха. Имаше хора, които искаха да ни спънат да не участваме на Световното първенство, но се справихме с тях и каквото и да направят, ние ще участваме и ще взимаме медали и това го доказваме. Благодаря за всичко!

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти